Horizontaal gestuurd boren

Met behulp van geavanceerde en speciaal gefabriceerde horizontaal gestuurde boormachines leggen wij buizen aan met waarbij zo min mogelijk overlast wordt veroorzaakt voor zowel de bovengrondse als ondergrondse infrastructuur. Onze HDD-boringen (Horizontal Directional Drilling) zijn ideaal voor het vervoer van glasvezel, elektriciteit, gas en water. Ze worden regelmatig ingezet om obstakels te ontwijken, zoals wegen, fundamenten, en bestaande leidingen en kabels. Dit is een zeer gespecialiseerd vakgebied dat expertise en vaardigheid vereist.

Vanaf het allereerste contact werken wij nauw met u samen om een ontwerp te maken dat aan uw behoeften voldoet en begeleiden wij u door het hele proces.Hoe werkt HDD boren in 3 stappen?

1. We beginnen met een pilotboring, waarbij de boorkop de grond in gaat en een tunnel creëert. Tijdens dit proces wordt de vloeistof bentoniet door een holle buis gepompt om het boorgat open te houden en overtollig aarde af te voeren. Met het geavanceerde walk-over systeem wordt, aan de hand van een sonde in de boorkop, de diepte van de boring gemeten. Op plekken waar dit niet mogelijk is, kan gebruik worden gemaakt van een speciaal gyroscopische meetsysteem.

2. Zodra de boorkop de volledige afstand heeft afgelegd, vervangen we deze door een ruimer die tijdens het terughalen van de boorstangen het boorgat vergroot. Dit proces herhaalt zich totdat we de gewenste diameter van de boortunnel bereiken.

3. Ten slotte monteren we de buis of buizen aan de ruimer en trekken we deze terug door het boorgat, waardoor de leiding wordt geïnstalleerd. Als laatste wordt met een GPS-meetsysteem de boring ingemeten met behulp van een satelliet.